Pagina 1 van 1

Problemen bedrading radio aansluiting

Geplaatst: 14 jan 2011, 01:18
door Kempie
Ik heb een vraagje.

Ik ben zelf net in het bezit gekomen van een mooie 2.5 liter V6 met bijna 3-ton op de teller. Tot mijn grote spijt doet de radio die ik via reguliere verloopstekkertjes heb aangesloten, het niet in mijn bolide. Na lang zoeken, krijg ik het idee dat men met de electronica van de auto heeft zitten knoeien, daar mijn radio na 3 jaar trouwe dienst het bij overzetten van Escort naar Mondeo nu ineens begeeft.

Inmiddels wat rondgevraagd en foto's gemaakt en nu begrijp ik dat er of een boombox in de auto heeft gezeten of apparatuur voor het beantwoorden van GSM's.
Persoonlijk denk ik het eerste omdat er een relais is ingebouwd met daaraan verbonden een zekering van maar liefst 75 mA (Rood).
Deze zekering heb ik inmiddels verwijderd. De relais hield een behoorlijke temperatuur dus dan maar de stroom eraf dmv verwijdering zekering.

Wie heeft ervaring met deze V6-er.???
Zou iemand voor mij eens kunnen kijken of de bedrading zoals die nu in mijn dashboard uitkomt hetzelfde is als bij een originele en wat er eventueel niet in thuis hoort.

Wellicht worden jullie iets wijzer van de foto's .....

Met vriendelijke Groeten,

Kempie
001.png
005.png
006.png
007.png
008.png

Re: Problemen bedrading radio aansluiting

Geplaatst: 14 jan 2011, 12:07
door manuel
tja er is duidelijk aan geknutseld, het lijkt er op dat de geschakelde en permanente plus zijn doorgelust. kwestie van meten met een multimeter wat wat is.

Re: Problemen bedrading radio aansluiting

Geplaatst: 30 jan 2011, 01:48
door Kempie
Ik heb de Mondeo aansluitingen in originele staat terug gebracht.
Het Relais is verwijderd en de draden die daarop aangesloten waren zijn afgedopt. Hopelijk levert dat geen problemen meer op.

Inmiddels een Eonon D-1306 in het vakje boven de asbak aangesloten. Dat werkt nu als een speer.

Aangezien mijn radio het naar behoren doet en de rest van de auto ook nog steeds denk ik dat het onderwerp gesloten kan worden.....

Met dank voor de PB's en e-mails.

Grtz

Kempie :thumbup: :ford

Re: Problemen bedrading radio aansluiting

Geplaatst: 30 jan 2011, 09:04
door bassmanjunior
Bij dezen!

Bassmanjunior